torstai 4. helmikuuta 2016

Pikku iltapala

Jos tämä blogi olisi kirjekaveri kasarilla niin aloittaisin varmaankin nyt "Sori kun en oo kirjottanu, on ollut hirveesti kaikkee enkä oo ehtiny". (Tuohan tarkoitti silloin(kin) että en nyt vaan ole jaksanut.)

Mutta nytpä jaksan kun just söin!
  


"OHO, SYÖTIIN KILO PERUNAA" -PERUNAT

Tarvitset:

- Kilon yleisperunoita (tai mikä vain muu määrä, kilo on kuitenkin vähän sellainen minimi koska vähemmästä tulee kiukkuiseksi ja sitä me emme halua)
- Voita, Oivariinia tai vastaavaa, ei mitään kevytlevitteitä
- Suolaa
- Paprikajauhetta
- Valkosipulia (tuoretta tai rouhetta, hätätilanteessa jauhekin käy)

1. Laita uuni lämpenemään esim. 200 asteeseen, tämä ei ole niin tarkkaa.

2.  Pilko perunat kuorineen neljään osaan pitkittäin kuten veneperunat ja laita sopivaksi katsomaasi uunivuokaan.

3.  Ripottele päälle sopivasti suolaa ja paprikajauhetta sekä paljon ja sitten vähän vielä lisää valkosipulia. Sekaan voi heittää myös kokonaisia valkosipulinkynsiä niin paljon kuin kotoa sattuu löytymään. Sekoita vähän. Lisää perunoiden päälle iso nokare (no siis kimpale, tarpeeksi!) voita.

4. Laita vuoka uuniin, alatasolle tai keskelle. Ideaalitapauksessa käy tässä välissä saunassa, ompele parit verhot, pese lattia, katso leffa, pelaa Farm Heroes Sagaa ja anna minule elämiä, lue lapsillesi tai tee jotain sellaista mitä en nyt tässä julkisesti ala kehotella kenellekään. Sekoita jossain välissä niin, että pohjimmaiset perunat päätyvät päällimmäisiksi. Pari tuntia on hyvä aika, tunti sekin ihan ok. Töki haarukalla perunoita todetaksesi että ovat kypsiä. Unohda silti vuoka vielä vähäksi aikaa uuniin.

5. Syö. Ole surullinen kun loppuvat tai et pysty enää syömään enempää.

6. Tiedosta tuoksuvasi vienosti valkosipulilta seuraavana päivänä.


2 kommenttia: